Το έξυπνο νόημα πίσω από τις κόκκινες μπάλες στα ηλεκτροφόρα καλώδια – Και πώς έχουν σώσει αμέτρητες ζωές

32584
- Advertisement -

Από τη δεκαετία του 1950

Και όπως έχουμε συζητήσει προηγουμένως, αυτοί οι μπάλες άρχισαν να εμφανίζονται στη δεκαετία του 1950 – αν πιστέψουμε τα λεγόμενα μιας ομάδας ανθρώπων, ούτως ή άλλως. Προφανώς, πρώτες πολιτείες όπως η Φλόριντα και το Αρκάνσας άρχισαν να κρεμούν τις μπάλες στα ηλεκτρικά τους καλώδια. Άλλοι λένε ότι η τάση ξεκίνησε 20 χρόνια αργότερα στο Αρκάνσας, όταν ο κυβερνήτης της πολιτείας πήρε μια πτήση και παρατήρησε κάτι ανησυχητικό κατά την προσγείωση.

Winthrop Rockefeller

Υποτίθεται ότι ο Winthrop Rockefeller κοίταξε έξω από το παράθυρο του αεροπλάνου του και είδε τα ηλεκτρικά καλώδια ακριβώς δίπλα στο σκάφος. Αυτό είναι αρκετό για να τρομάξει οποιονδήποτε! Και, δικαίως, ο Ροκφέλερ πίστευε ότι αυτά τα επικίνδυνα καλώδια θα έπρεπε να γίνουν πιο εμφανή στους πιλότους που κατευθύνονται προς τον διάδρομο των αεροδρομίων. Έτσι, οι σφαίρες άρχισαν να εμφανίζονται ως προειδοποίηση στους επαγγελματίες της αεροπορίας: μείνετε μακριά από τα επικίνδυνα καλώδια μπροστά.

Κολοράντο

Οι πιλότοι σε άλλες πολιτείες δεν είχαν το ίδιο σύστημα προειδοποίησης – τουλάχιστον, όχι τόσο νωρίς όσο το είχαν στο Αρκάνσας. Και σε μια περίπτωση αυτό προκάλεσε καταστροφή. Στο τέλος της δεκαετίας του 1980, οι αξιωματούχοι του Κολοράντο άρχισαν να τοποθετούν τις μπάλες στο περίφημο τραχύ έδαφος της πολιτείας τους, αλλά δεν το έκαναν αρκετά γρήγορα για να αποτρέψουν ένα ατύχημα στον ποταμό South Platte.

- Advertisement -

advertisement