Ωχ: αυτά είναι τα 6 λάθη που κάνουν οι περισσότεροι όταν μαγειρεύουν ρύζι

100361
- Advertisement -

Κάνεις αυτά τα λάθη όταν μαγειρεύεις ρύζι;

Το ρύζι είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο νόστιμα φαγητά που υπάρχουν και μπορεί να μαγειρευτεί ποικιλοτρόπως. Επιπλέον, είναι πολύ εύκολο να το φτιάξουμε! Το μαγειρεύουμε, όμως, σωστά; Φυσικά, γνωρίζουμε ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε προβρασμένο ρύζι αν θέλουμε να σερβίρουμε ένα νόστιμο πιάτο στο τραπέζι, αλλά υπάρχουν ακόμα μερικά πράγματα που κάνουμε λάθος. Έχουμε κάνει μια λίστα με τα πιο κοινά λάθη σχετικά με το μαγείρεμα του ρυζιού. Μαγειρεύεις το ρύζι με τον σωστό τρόπο;

6. Μαγειρεύεις το ρύζι σε λάθος κατσαρόλα

Πάντα να μαγειρεύεις το ρύζι σου σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο. Ένα δοχείο με χοντρό πάτο διατηρεί τη θερμότητα πολύ περισσότερο και επίσης τη διαχέει ομοιόμορφα σε όλο τον πάτο. Αντίθετα μια κατσαρόλα με λεπτό πάτο δεν θα μοιράσει αναλογικά τη θερμότητα, πράγμα που σημαίνει ότι η μέση, που βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη φλόγα της κουζίνα σου, θα γίνει πολύ πιο ζεστή σε σχέση με την περιφέρεια του πάτου. Έτσι, θα ήταν καλή ιδέα να επενδύσεις σε μία καλή κατσαρόλα με χοντρό πάτο. Την οποία, βέβαια, μπορείς να χρησιμοποιήσεις για περισσότερα φαγητά και όχι μόνο για το μαγείρεμα του ρυζιού!

5. Δεν χρησιμοποιείς τις σωστές αναλογίες

Η συσκευασία μπορεί να ακούγεται πειστική για να σου πει τι να κάνεις, αλλά ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες δεν θα έχεις πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Χρησιμοποιείς μια μάρκα ρυζιού που δεν γνωρίζεις; Τότε, πρόσθεσε αυτές τις αναλογίες: χρησιμοποίησε 240 ml νερού ανά 175 έως 185 γραμμάρια ρυζιού. Μαγειρεύεις καστανό ρύζι; Στην περίπτωση αυτή, εφάρμοσε τα εξής: χρησιμοποίησε 300 ml νερού ανά 175 έως 185 γραμμάρια ρυζιού.

4. Δεν πλένεις το ρύζι

Λοιπόν, ποια είναι η συμφωνία. πρέπει να πλένεις το ρύζι σου ή όχι; Παλαιότερα, οι άνθρωποι συνήθιζαν να πλένουν το ρύζι, επειδή μπορεί να υπήρχαν ανάμεσα στους κόκκους του ρυζιού μικροσκοπικά πετραδάκια. Στις μέρες μας, αυτό δεν ισχύει πια. Αλλά το νερό που μαγειρεύεις το ρύζι σου μπορεί να αρχίσει να αφρίζει τρομερά, όταν αυτό είναι άπλυτο. Αυτό, συχνά, έχει σαν αποτέλεσμα να πρέπει να καθαρίσεις τις εστίες ή και τον πάγκο σου από το λευκό κολλώδες υγρό, αλλά σημαίνει επίσης ότι το ρύζι σου θα λασπώσει. Το ρύζι περιέχει μεγάλη ποσότητα αμύλου και γι’ αυτό μπορεί να αρχίσει να αφρίζει τόσο πολύ όταν το μαγειρεύεις. Θέλεις να γλυτώσεις το καθάρισμα και να σώσεις το ρύζι σου από το να κολλήσει; Πλύνε το πριν το μαγειρέψεις και απαλλάξου από την περίσσεια αμύλου.Θέλεις να μάθεις τι άλλο μπορεί να κάνεις λάθος και πώς να ξεκινήσεις να το κάνεις σωστά; Πήγαινε στην επόμενη σελίδα!

- Advertisement -

advertisement