Το έξυπνο νόημα πίσω από τις κόκκινες μπάλες στα ηλεκτροφόρα καλώδια – Και πώς έχουν σώσει αμέτρητες ζωές

32584
- Advertisement -

Πορτοκαλί ή κίτρινο

Τελικά, το χρώμα εξαρτάται από το περιβάλλον στο οποίο θα κρέμονται οι δείκτες. Το χρώμα που τους κάνει πιο ορατούς στους πιλότους είναι η απόχρωση που πρέπει να επιλέξουν οι τοπικοί αξιωματούχοι. Και στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτή η απόχρωση θα είναι ένα έντονο πορτοκαλί.

Πορτοκαλί, λευκό και κίτρινο

Εάν ένα σύρμα είναι εξοπλισμένο με λιγότερες από τέσσερις μπάλες, τότε όλες θα πρέπει να βρίσκονται σε αυτήν την περίεργη απόχρωση της κλημεντίνης. Ωστόσο, τα μακρύτερα καλώδια με περισσότερες μπάλες μπορεί να εξυπηρετούνται καλύτερα με ένα μοτίβο χρωμάτων, για να διασφαλιστεί ότι τουλάχιστον ένα από αυτά θα τραβήξει την προσοχή του πιλότου. Οι περισσότερες από αυτές τις ακολουθίες αλλάζουν μεταξύ πορτοκαλί, λευκού και κίτρινου.

United Press International

Και οι δείκτες ορατότητας δεν απέτρεψαν απλώς την εναέρια καταστροφή. Το 1983 ένα άρθρο από την United Press International επεσήμανε ότι οι σφαίρες είχαν, επίσης, βοηθήσει να απομακρυνθούν οι χήνες από τα επικίνδυνα ηλεκτροφόρα καλώδια. Το κείμενο ανέφερε ότι και οι καπετάνιοι πλοίων είχαν μάθει, επίσης, να τις αποφεύγουν.

Σώζουν ζωές

Αυτά είναι σπουδαία νέα για τους επαγγελματίες στις βιομηχανίες αερομεταφορών και σκαφών, καθώς και για όσους ασχολούνται με τη διατήρηση της άγριας ζωής. Οι γιγάντιες, πολύχρωμες σφαίρες στα ηλεκτροφόρα καλώδια κάνουν καλή δουλειά: σώζουν ζωές. Και, τώρα, όταν οδηγείς και τις βλέπεις σε όλη τους την πορτοκαλί, κόκκινη, κίτρινη ή λευκή δόξα, μπορείς να εκτιμήσεις όλα όσα κάνουν απλώς με το να κρέμονται από τα ηλεκτρικά καλώδια της πόλης σου.

- Advertisement -

advertisement