Το έξυπνο νόημα πίσω από τις κόκκινες μπάλες στα ηλεκτροφόρα καλώδια – Και πώς έχουν σώσει αμέτρητες ζωές

32584
- Advertisement -

Απόσταση

Πριν από αυτή την εποχή-ορόσημο, ένα εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας μπορούσε να εξυπηρετήσει μόνο τις κοντινές πόλεις. Αυτό σήμαινε ότι ο ηλεκτρισμός είχε να κάνει μόλις ένα μικρό ταξίδι από το σημείο δημιουργίας του μέχρι στις επιχειρήσεις και τις κατοικίες που τον χρειάζονταν. Αλλά όσο περνούσε ο καιρός, οι εταιρείες κοινής ωφέλειας μετακόμισαν σε μεγαλύτερες, πιο απομακρυσμένες εγκαταστάσεις. Το μόνο θέμα; Ήταν πολύ μακριά από τους πελάτες τους τώρα.

Παράδοση

Για να επιλύσουν αυτό το πρόβλημα, οι εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας έπρεπε να βρουν έναν ολοκαίνουργιο τρόπο για την αποτελεσματική μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας από το σημείο δημιουργίας της μέχρι τους καταναλωτές. Αυτό δεν ήταν εύκολο έργο. Και οποιαδήποτε σπατάλη ενέργειας ήταν χαμένα χρήματα για αυτές τις επιχειρήσεις, επομένως η εξεύρεση του σωστού συστήματος μεταφοράς ηλεκτρισμού ήταν εξαιρετικά σημαντική. Εδώ μπήκε στο παιχνίδι το καλώδιο τροφοδοσίας.

Προστασία

Τώρα, η ηλεκτρική ενέργεια υψηλής τάσης μεταφέρεται εύκολα από τα εργοστάσια στις περιοχές όπου ζούμε και εργαζόμαστε. Αλλά μπορεί να εκπλαγείς όταν ακούσεις ότι τα παραπάνω καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος δεν είναι μονωμένα. Γιατί αυτό? Λοιπόν, θεωρείται σπατάλη χρημάτων, καθώς λίγοι άνθρωποι έρχονται αρκετά κοντά τους. Πρόσεξε όμως, οποιεσδήποτε υπόγειες γραμμές είναι μονωμένες, για να προστατεύονται οι άνθρωποι που βρίσκονται στη γύρω περιοχή.

- Advertisement -

advertisement