Μάθε τι λέει το σχήμα του προσώπου σου για την προσωπικότητά σου

96544
- Advertisement -

Έχεις ποτέ φανταστεί ότι το φυσικό σχήμα του προσώπου σου μπορεί να φανερώσει πολλά για τον χαρακτήρα σου, τις σχέσεις σου, ακόμα και για το μέλλον σου; Τουλάχιστον αυτό πιστεύουν από την αρχαιότητα οι Κινέζοι.

Ο κινεζικός πολιτισμός έχει πολλές συναρπαστικές πτυχές. Μπορεί πολλά «μαργαριτάρια» από την αρχαία του φιλοσοφία να διατηρήθηκαν ανά τους αιώνες, αλλά στις μέρες μας έρχονται σε σύγκρουση με τη σύγχρονη σκέψη και τις μοντέρνες ιδέες. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτού είναι η κινεζική πεποίθηση ότι το σχήμα του προσώπου ενός ατόμου λέει πολλά για την προσωπικότητα του. Μέρος αυτής της παράδοσης αποτελεί η δοξασία ότι εάν η προσωπικότητά σου διαφέρει από την προσωπικότητα που αποδίδεται στο σχήμα του προσώπου σου, είσαι απατεώνας. Αυτό μπορεί να φαίνεται αρκετά σκληρό, αλλά παρόλα αυτά, είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα άποψη.

Από τα αρχαία χρόνια, οι Κινέζοι έχουν χρησιμοποιήσει τη μελέτη του προσώπου ή της φυσιογνωμίας ως μέθοδο για να αποκομίσουν πληροφορίες για την προσωπικότητα ενός ατόμου, των ατομικών του χαρισμάτων και του πως αυτό συμπεριφέρεται στις διαπροσωπικές του σχέσεις. Θεωρούν ότι το σχήμα του προσώπου αποτελεί ένα είδους «χάρτη» του χαρακτήρα και ολόκληρης της ζωής του κάθε ανθρώπου.

Ας μάθουμε, λοιπόν, αναλυτικά τι φανερώνει η αρχαία κινεζική σοφία για τους διαφορετικούς τύπους προσώπων.

- Advertisement -

advertisement