Το έξυπνο νόημα πίσω από τις κόκκινες μπάλες στα ηλεκτροφόρα καλώδια – Και πώς έχουν σώσει αμέτρητες ζωές

32584
- Advertisement -

Ναρκωτικά;

Ωστόσο, ίσως έχεις ακούσει, ότι ένα κρεμασμένο παπούτσι αντιπροσωπεύει ένα σημείο όπου οι άνθρωποι πουλάνε ναρκωτικά. Λοιπόν, οι ντόπιοι του Σικάγο έχουν διαψεύσει αυτή τη φήμη. Υπάρχουν και οι ιστορίες ανθρώπων των οποίων οι φίλοι τους έκαναν φάρσα ή πέταξαν τα αθλητικά τους παπούτσια ως ανταπόδοση για ένα χαμένο στοίχημα. Δεν υπάρχει ένας συγκεκριμένος λόγος, λοιπόν, για τον οποίο τα παπούτσια καταλήγουν πάνω από το κεφάλι μας.

Παπούτσια = Κώδικες;

Όμως, ενώ τα αθλητικά παπούτσια δεν τοποθετούνται στα ηλεκτρικά καλώδια από τους αξιωματούχους της πόλης, υπάρχουν μερικά στολίδια που λαμβάνουν την επίσημη σφραγίδα έγκρισης. Και σε αντίθεση με τα κρεμαστά παπούτσια του τένις, τέτοια είδη εγκεκριμένα από το κράτος έχουν σαφή σκοπό και νόημα για όσους ξέρουν πώς να τα ερμηνεύουν.

Πλάκες

Ίσως έχεις «χαζέψει» έναν μετασχηματιστή και τις γραμμές υψηλής τάσης που προεξέχουν από αυτόν – μόνο και μόνο για να παρατηρήσεις κάποια αντικείμενα που μοιάζουν με δίσκο γύρω από τα ηλεκτρικά καλώδια. Ανεξάρτητα από το χρώμα τους, αυτοί είναι πιθανώς μονωτές που εμποδίζουν τα ηλεκτροφόρα καλώδια να αγγίξουν οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει ηλεκτροπληξία.

- Advertisement -

advertisement