Το έξυπνο νόημα πίσω από τις κόκκινες μπάλες στα ηλεκτροφόρα καλώδια – Και πώς έχουν σώσει αμέτρητες ζωές

32293
- Advertisement -

Τόνοι και χρωματικές αποχρώσεις

Αυτές οι μπάλες βγαίνουν, επίσης, σε διάφορα χρώματα. Στην αρχή, η απόχρωση ήταν κόκκινη, αλλά οι ειδικοί προτίμησαν τη χρήση του έντονου πορτοκαλί αργότερα ως προεπιλογή. Ωστόσο, μπορεί να βλέπεις ακόμα κατακόκκινες σφαίρες ή κίτρινες ή ακόμα και λευκές. Και όπως αναφέραμε προηγουμένως, υπάρχουν σε διαφορετικά μεγέθη.

200 πόδια

Οι μπάλες γενικά βρίσκονται σε διαστήματα 60 μέτρων η μία από την άλλη, αν και μπορεί να είναι πιο κοντά καθώς πλησιάζεις σε ένα αεροδρόμιο. Όλες αυτές οι λεπτομέρειες υποδεικνύουν τον σκοπό που έχουν προστεθεί αυτές οι σφαίρες στις τοπικές γραμμές ηλεκτρικής ενέργειας. Και υπάρχει μια τελευταία ειρωνική λεπτομέρεια γι’ αυτές που πρέπει να λάβεις υπόψη.

Εγκατάσταση

Είναι αρκετά ενδιαφέρον ότι οι γιγάντιες σφαίρες ηλεκτρικών γραμμών που βλέπεις, πρέπει να στερεωθούν στα καλώδια με τρόπο που αψηφά τον θάνατο. Εξάλλου, οι εργαζόμενοι δεν μπορούν πάντα να φτάσουν στις γραμμές – ακόμα και με τον πιο ψηλό γερανό. Πώς φτάνουν οι ειδικές ομάδες εκεί ψηλά; Λοιπόν, μερικές φορές πρέπει να πετάξουν με ένα ελικόπτερο, το οποίο αιωρείται δίπλα στο καλώδιο για αρκετή ώρα για να προσαρτήσουν τη τεράστια, έντονα χρωματισμένη σφαίρα.

- Advertisement -

advertisement