Το έξυπνο νόημα πίσω από τις κόκκινες μπάλες στα ηλεκτροφόρα καλώδια – Και πώς έχουν σώσει αμέτρητες ζωές

32293
- Advertisement -

Παπούτσια?

Αλλά δεν εντοπίζουμε μόνο πουλιά στα καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος. Μερικές φορές – ειδικά στις πόλεις – παρατηρούμε παλιά παπούτσια να κρέμονται από εκεί. Οι άνθρωποι δένουν τα κορδόνια δύο αθλητικών παπουτσιών μεταξύ τους και μετά τα πετάνε προς τα καλώδια. Και μια καλή ρίψη συνήθως γαντζώνει τα κορδόνια πάνω από το σύρμα, αφήνοντας τα παπούτσια να κρέμονται και να τα βλέπει όλη η γειτονιά. Συχνά θα μετράς εκατοντάδες ζευγάρια να κρέμονται μαζί σε ένα μόνο κομμάτι των γραμμών. Αυτό το φαινόμενο φαίνεται πολύ κουλ, σίγουρα, αλλά ενώ κοιτάζεις ψηλά σε μια γραμμή ηλεκτρικού ρεύματος, έχεις σταματήσει ποτέ να σκεφτείς απλώς γιατί όλα αυτά τα παπούτσια είναι εκεί πάνω; Στην πραγματικότητα, υπάρχει ένας ενδιαφέρον λόγος για αυτό – αρκετοί, στην πραγματικότητα.

Σικάγο

Έχουμε, επίσης, μία στατιστική που θα σε σοκάρει. Μεταξύ 2008 και 2015, ζητήθηκε από την πόλη του Σικάγο να αφαιρέσει τουλάχιστον 6.000 ζευγάρια παπούτσια από τα καλώδια του ηλεκτρικού ρεύματος, σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό WBEZ. Αλλά δεν είναι ένα θέμα αποκλειστικά για την πόλη των ανέμων. Στην πραγματικότητα, θα δεις αθλητικά παπούτσια να κρέμονται από ψηλά σε μέρη σε όλο τον κόσμο. Και είναι ένα φαινόμενο με πολλές πιθανές εξηγήσεις.

Patrick Starr

Κάποιοι έχουν συνδέσει τα αθλητικά παπούτσια σε καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος με το αστικό έγκλημα – ειδικά τις συγκρούσεις που σχετίζονται με συμμορίες. Ένα πρώην μέλος συμμορίας με το όνομα Πάτρικ Σταρ, το επιβεβαίωσε στο WBEZ το 2015. Προφανώς, αυτός και οι φίλοι του θα σημάδευαν την περιοχή τους με παπούτσια. Σε άλλες πόλεις, τα μέλη των συμμοριών χρησιμοποιούσαν παπούτσια για να σηματοδοτήσουν πού έχασαν τη ζωή τους αντίπαλοι ή πού οι δικοί τους έπεσαν θύματα βίας.

- Advertisement -

advertisement