Το έξυπνο νόημα πίσω από τις κόκκινες μπάλες στα ηλεκτροφόρα καλώδια – Και πώς έχουν σώσει αμέτρητες ζωές

32584
- Advertisement -

Τραγικό περιστατικό

Το 1988 το ελικόπτερο ενός ειδησεογραφικού καναλιού συγκρούστηκε με ένα λεπτό ατσάλινο καλώδιο που κρέμονταν 50 μέτρα πάνω από τον ποταμό. Και αυτή η σύγκρουση ήταν τόσο τρομακτική που προκάλεσε την πτώση του οχήματος. Υπήρξαν επίσης θύματα, καθώς ένα ζευγάρι δημοσιογράφων έχασε δυστυχώς τη ζωή του στο τραγικό περιστατικό.

Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας

Αλλά ακόμη και εκτός από αυτό και άλλα ατυχήματα που έχουν καταγραφεί, η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FAA) δεν μπορεί να επιβάλλει σε κάθε πολιτεία να κρεμάσει τις πολύχρωμες μπάλες στα ηλεκτροφόρα καλώδια. Αντίθετα, ο οργανισμός μπορεί μόνο να υποστηρίξει ότι αυτά τα προειδοποιητικά σύμβολα χρησιμοποιούνται για την προστασία των αεροσκαφών από θανατηφόρες συγκρούσεις.

Ατυχήματα με ελικόπτερο

Δεν είναι αξιοσημείωτα ασυνήθιστο για τους πιλότους των ελικοπτέρων να συγκρούονται με ηλεκτροφόρα καλώδια. Μια αναφορά του 2003 στο FAAviation News εξήγησε ότι τα ελικόπτερα συχνά χτυπούσαν τα καλώδια για ένα σωρό διαφορετικούς λόγους. Όπως «βρώμικα παρμπρίζ, συνθήκες φωτός, κακές συνθήκες φωτισμού του εδάφους και αλλαγές στην οπτική γωνία που συμβαίνουν κατά την απογείωση και την προσγείωση».

- Advertisement -

advertisement