Το έξυπνο νόημα πίσω από τις κόκκινες μπάλες στα ηλεκτροφόρα καλώδια – Και πώς έχουν σώσει αμέτρητες ζωές

32585
- Advertisement -

Το μέγεθος έχει σημασία

Όπως ίσως έχεις ήδη μαντέψει, οι σφαίρες που βλέπεις πάνω από λίμνες, ποτάμια και φαράγγια είναι εξαιρετικά μεγάλες. Η FAA ορίζει ότι έχουν διάμετρο τουλάχιστον 90 εκατοστά, στην πραγματικότητα. Αλλά αυτοί οι μικρότεροι δείκτες – μπάλες 50 εκατοστών – θεωρούνται περισσότερο από επαρκείς για καλώδια ρεύματος που βρίσκονται σε ύψος μικρότερο από 15 μέτρα. Θα δεις, επίσης, σφαίρες με μικρό μέγεθος στο τέλος των διαδρόμων του αεροδρομίου.

Περιοχή προσγείωσης

Και αν κοιτάξεις έξω από το παράθυρο του αεροπλάνου σου, θα δεις ότι οι σφαίρες είναι πολύ πιο κοντά μεταξύ τους καθώς ταξιδεύεις προς το τέλος του διαδρόμου. Αυτοί οι δείκτες τείνουν να απέχουν μόνο 10 έως 15 μέτρα μεταξύ τους. Με αυτόν τον τρόπο, λειτουργούν ως εύχρηστοι δείκτες ότι το σκάφος πλησιάζει στην άκρη της ασφάλτου.

Γιατί κόκκινο;

Γιατί, όμως, οι δείκτες ορατότητας είναι κόκκινοι; Λοιπόν, με απλά λόγια, γιατί έτσι μπορείς να τους δεις στον ουρανό! Με βάση αυτό, μια μεταγενέστερη μελέτη της FAA διαπίστωσε ότι το πορτοκαλί ήταν μια πιο ορατή απόχρωση για τους πιλότους. Έτσι, είναι πιο πιθανό να εντοπίσεις σφαίρες στο χρώμα της φωτιάς που κρέμονται από ηλεκτροφόρα καλώδια σήμερα, ακόμα κι αν εξακολουθούν να υπάρχουν εξαιρέσεις.

- Advertisement -

advertisement