Το έξυπνο νόημα πίσω από τις κόκκινες μπάλες στα ηλεκτροφόρα καλώδια – Και πώς έχουν σώσει αμέτρητες ζωές

32584
- Advertisement -

Κίνδυνος

Επιπλέον, η έκθεση ισχυρίστηκε ότι «η ακριβής εκτίμηση της απόστασης του ελικοπτέρου από τα καλώδια χωρίς σήμανση είναι σχεδόν αδύνατη». Ακόμη και ένας πιλότος που ακολουθεί την ίδια διαδρομή γύρω από το αεροδρόμιο, θα μπορούσε να κινδυνεύσει όταν τα καλώδια αλλάζουν σχήμα ή χρώμα με την πάροδο των εποχών ή εάν παρουσιαστεί άλλη οπτική ψευδαίσθηση.

Μπάλες μαρκαδόρων

Υπάρχουν επίσης ορισμένα μέρη όπου είναι πιο πιθανό να δεις αυτές τις σφαίρες, οι οποίες είναι γνωστές ως μπάλες σήμανσης ορατότητας στον τομέα της αεροπορίας. Τείνουν να κρέμονται σε σημεία όπου τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα πετούν συχνά χαμηλά – όπως φαράγγια, ορεινά περάσματα και κοιλάδες – καθώς και πάνω από αυτοκινητόδρομους και πάνω από τα αεροδρόμια.

FAA ορίζουν

Και τα καλώδια που κάνουν ζιγκ-ζαγκ σε αυτές τις περιοχές πρέπει να επισημαίνονται με τις μπάλες σήμανσης ορατότητας. Διαφορετικά, καθώς τα αεροπλάνα αρχίζουν να κατεβαίνουν, οι πιλότοι τους μπορεί να μην μπορούν να δουν τις γραμμές μπροστά. Οι κατευθυντήριες γραμμές της FAA ορίζουν, επίσης, γιατί οι μπάλες πρέπει να υπάρχουν και σε συγκεκριμένα μεγέθη και χρώματα.

- Advertisement -

advertisement