Το έξυπνο νόημα πίσω από τις κόκκινες μπάλες στα ηλεκτροφόρα καλώδια – Και πώς έχουν σώσει αμέτρητες ζωές

32585
- Advertisement -

Ατυχίες

Ατυχήματα συμβαίνουν με ηλεκτροφόρα καλώδια – κυρίως ηλεκτροπληξία. Αυτά συμβαίνουν συνήθως όταν ένας εργάτης ή ο εξοπλισμός του αγγίζει το καλώδιο, ενώ είναι επίσης σε επαφή με το έδαφος. Αυτή η θέση δημιουργεί ένα είδος αγωγού, επιτρέποντας στον ηλεκτρισμό να ταξιδέψει από το ηλεκτρικό καλώδιο μέσω του ατόμου στη γη.

Πουλιά

Αλλά αυτό, επίσης, εξηγεί γιατί τα πουλιά μπορούν να κάθονται σε ηλεκτροφόρα καλώδια χωρίς κανένα πρόβλημα. Ο ηλεκτρισμός δε θα φύγει από τις γραμμές, εκτός και αν έχει ένα μονοπάτι προς το έδαφος, που σημαίνει ότι τα φτερωτά πλάσματα μπορούν να κουρνιάσουν στο σύρμα χωρίς να αισθανθούν το θανατηφόρο κύμα. Ωστόσο αντιμετωπίζουν προβλήματα, αν καθίσουν σε δύο καλώδια ταυτόχρονα ή εάν έρθουν σε επαφή ταυτόχρονα σε μια γραμμή και τους ξύλινους στύλους που τα συγκρατούν.

Ασφάλεια

Ευτυχώς, οι εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας έχουν φροντίσει τους φτερωτούς φίλους μας, αυξάνοντας την απόσταση μεταξύ των γραμμών, έτσι ώστε τα πουλιά να μην ακουμπούν δύο καλώδια ταυτόχρονα όταν κάθονται. Έτσι, τα κοράκια, τα περιστέρια και άλλα πτηνά είναι απολύτως ασφαλή για όσο κάθονται εκεί ψηλά, όπως σίγουρα τα έχεις δει να κάνουν.

- Advertisement -

advertisement