Ωχ: αυτά είναι τα 6 λάθη που κάνουν οι περισσότεροι όταν μαγειρεύουν ρύζι

100102
- Advertisement -

3. Δεν αφήνεις το ρύζι να αχνίσει

Δυστυχώς, δεν είναι όλοι τυχεροί να διαθέτουν έναν καλό ατμομάγειρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να μαγειρέψεις καθόλου ρύζι. Όταν τελειώσεις με το μαγείρεμα του ρυζιού σου, σβήσε το μάτι και άσε το ρύζι μέσα στην κατσαρόλα πάνω στην κουζίνα με το καπάκι ανοιχτό.

Εάν το νερό δεν έχει εξατμιστεί εντελώς, πρώτα σούρωσε το ρύζι από την κατσαρόλα και μετά άφησέ το να αχνίσει. Μετά από αυτό το στάδιο, ανακάτεψε ελαφρά το ρύζι με ένα πιρούνι. Αυτό θα βοηθήσει τους κόκκους να ξεχωρίσουν και το φαγητό σου θα έχει πολύ καλύτερη γεύση και υφή από το λασπωμένο ρύζι που θα είχες διαφορετικά.

2. Ανακατεύεις το ρύζι

Ποτέ μην ανακατεύεις το ρύζι όταν μαγειρεύεται ακόμα! Ανακατεύοντας το ρύζι, ενεργοποιείς το άμυλο, το οποίο θα κάνει το ρύζι σου να λασπώσει. Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο το ριζότο πρέπει να ανακατευτεί τόσο πολύ: για να βεβαιωθείς ότι θα γίνει ωραίο και κρεμώδες. Όμως, το ρύζι για ριζότο είναι εδώ η εξαίρεση. Το καλύτερο είναι να ανακατεύεις το ρύζι όσο το δυνατόν λιγότερο όταν βράζει στην κατσαρόλα.

1. Δεν προσθέτεις αλάτι

Ακριβώς όπως με τα ζυμαρικά, πρέπει να προσθέσεις αλάτι όταν μαγειρεύεις ρύζι. Αυτό θα αποτρέψει το πιλάφι από το να γίνει πολύ μαλακό. Μια πρέζα αλατιού ανά 180 γραμμάρια άψητου ρυζιού είναι αρκετή. Αυτό το λίγο αλάτι μπορεί να κάνει τη διαφορά όταν πρόκειται για τη γεύση του φαγητού σου.

- Advertisement -

advertisement