Η στάση που κοιμάστε λέει πολλά για την προσωπικότητά σας

841
- Advertisement -

Όλοι χρειαζόμαστε έναν καλό ύπνο. Περνάμε περίπου το ένα τρίτο της ζωής μας κοιμισμένοι. Που είναι πραγματικά πολύς καιρός αν το καλοσκεφτείτε! Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για την υγεία μας. Το σώμα μας αναγεννιέται κατά τη διάρκεια του ύπνου, απομακρύνει ό,τι δεν χρειάζεται και επαναφορτίζεται με νέα ενέργεια. Η διαταραχή του ύπνου μας μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις τόσο στη σωματική, όσο και στην ψυχική μας υγεία. Μακροπρόθεσμα, επηρεάζει τις εγκεφαλικές μας λειτουργίες, την ικανότητα συγκέντρωσης και αντιμετώπισης ασθενειών, τη συναισθηματική μας κατάσταση και γενικότερα τη σωματική μας λειτουργία. Γι ‘αυτό ο ύπνος είναι σημαντικός και καλός για το σώμα σας. Ωστόσο, είναι επίσης σημαντικό να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στο πως κοιμάστε. Η κακή στάση όταν ξαπλώνετε, μπορεί να προκαλέσει μεγάλη δυσφορία στο κορμί σας και προβλήματα στη σωματική σας υγεία.

Υπάρχουν συνήθως τρεις στάσεις ύπνου: να είστε ξαπλωμένοι στο στομάχι σας, στην πλάτη σας ή στο πλάι σας. Η στάση ύπνου που χρησιμοποιείτε μπορεί να είναι πολύ καλή ή κακή για τη σωματική σας υγεία.

Ανήκετε στους τύπους που τους αρέσει να κοιμούνται στο πλευρό τους; Δεν είστε οι μόνοι. Αυτή η θέση ύπνου είναι η πιο κοινή θέση για τους περισσότερους ανθρώπους. Τα άτομα που κοιμούνται στο πλάι τους μπορεί να αισθάνονται κάποια δυσφορία στα χέρια ή τα πόδια τους. Σε τελική ανάλυση, ξαπλώνουν πάντα στη μία πλευρά του σώματος. Ωστόσο, αν κοιμάστε συνεχώς στη δεξιά πλευρά ,η πεπτική σας λειτουργία ή κάποιοι κοιλιακοί πόνοι μπορεί να επηρεαστούν αρνητικά. Είστε ο τύπος του ατόμου που κοιμάται ανάσκελα; Συγχαρητήρια. Αυτή η θέση ύπνου είναι ιδανική για την υγεία σας, ειδικά για τη σπονδυλική σας στήλη. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι θα ροχαλίζετε πιο εύκολα σε αυτήν τη θέση.
Τέλος, αν κοιμάστε μπρούμυτα στο στομάχι σας , δεν είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας και οι ειδικοί συμβουλεύουν να το αποφεύγετε. Επειδή σε αυτή τη θέση ασκείται συνέχεια πίεση στη σπονδυλική σας στήλη κατά τη διάρκεια της νύχτας, τελικά ξυπνάτε με πόνους στον αυχένα και τη μέση.

- Advertisement -

advertisement