Αυτά τα απλά κόλπα θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από τις κατσαρίδες σε ελάχιστο χρόνο!

31030
- Advertisement -

Συμβουλές

Διατήρησε το σπίτι σου καθαρό: Αυτό μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά είναι σημαντικό να διατηρείς ένα καθαρό σπίτι εάν θέλεις να απαλλαγείς από τις κατσαρίδες ή να αποφύγεις εντελώς. Αγαπούν το φαγητό και τη βρωμιά, γι’ αυτό θα πρέπει να καθαρίζεις τα ψίχουλα και τα υπολείμματα αμέσως μετά τα γεύματα και να βγάζεις τα σκουπίδια έξω τακτικά.

Χρησιμοποίησε λακ: Ένα μπουκάλι λακ μπορεί να σε βοηθήσει πολύ. Εάν ψεκάσεις τις κατσαρίδες με τη λακ, δεν θα μπορούν πλέον να κουνήσουν τα πόδια και τα φτερά τους, αφού θα κολλήσουν μεταξύ τους. Σιγά σιγά θα πνιγούν και θα πεθάνουν. Εάν το βρίσκεις πολύ σκληρό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη λακ και στη συνέχεια να στριμώξεις την κατσαρίδα μόλις είναι ακίνητη και με ένα χαρτόνι να την πετάξεις έξω, αν δε θες να την σκοτώσεις.

Σκόρπισε φύλλα δάφνης: Οι κατσαρίδες απεχθάνονται τη μυρωδιά των φύλλων δάφνης. Θρυμμάτισε μερικά φύλλα δάφνης και μετά σκόρπισέ τα γύρω από το σπίτι σου. Αν γνωρίζεις που έχουν τη φωλιά τους οι κατσαρίδες, πασπάλισε εκεί τριγύρω με φύλλα δάφνης. Πιθανότατα θα σηκωθούν και θα φύγουν για να βρουν ένα νέο σπίτι χωρίς αυτή τη μυρωδιά.

Καθάρισε με αμμωνία: Αυτή η μυρωδιά είναι, θα έλεγα, δυσάρεστη και για σένα, οπότε ίσως, θα ήθελες να δοκιμάσεις πρώτα τα άλλα κόλπα. Ωστόσο, αν δεν σε πειράζει η οσμή, μπορείς να δοκιμάσεις να καθαρίσεις τους πάγκους σου με αμμωνία. Ανάμειξε δύο φλιτζάνια αμμωνίας με έναν κουβά νερό και χρησιμοποίησε το ως διάλυμα καθαρισμού. Οι κατσαρίδες θα το μισήσουν.

Φτιάξε παγίδες με κολλητική ταινία: Είναι πολύ απλό, αλλά και πολύ αποτελεσματικό. Αγόρασε λίγη κολλητική ταινία καλής ποιότητας, όπως κολλητική ταινία συσκευασίας. Τοποθέτησε κομμάτια της ταινίας γύρω από το σπίτι με την κολλώδη πλευρά προς τα πάνω. Βάλε τα κομμάτια κοντά σε ανοίγματα που χρησιμοποιούν οι κατσαρίδες για να μπουν στο σπίτι (ρωγμές, σανίδες δαπέδου). Δεδομένου ότι οι κατσαρίδες βγαίνουν τη νύχτα, είναι καλύτερο να το κάνεις αυτό πριν πας για ύπνο.

- Advertisement -

advertisement