Πώς να καθαρίσεις τις εστίες αερίου σου σε 1 λεπτό

13734
- Advertisement -

Βήμα 1: Καθαρισμός καυστήρων και εστιών αερίου

Εάν έχεις εστία με πιλοτική φλόγα, πρέπει πρώτα να κλείσεις τη βαλβίδα του αερίου. Οι καυστήρες αερίου διαθέτουν αφαιρούμενο κεραμικό καπάκι που διαχέει τη φλόγα.

Κάτω από τα καπάκια βρίσκεται η κεφαλή του καυστήρα, πάνω από τον σωλήνα του αερίου. Αφαίρεσε τα καπάκια και τις κεφαλές του καυστήρα ανασηκώνοντάς τα απαλά όρθια. Αυτό αποτρέπει μία ζημιά που μπορεί να μετανιώσεις αργότερα.

Μούλιασε τις κεφαλές και τα καπάκια για 30 λεπτά σε ένα μπολ με σόδα και ζεστό νερό. Στη συνέχεια, τρίψε τις κεφαλές και τα καπάκια του καυστήρα με ένα πανάκι καθαρισμού που δε γδέρνει. Για δυσπρόσιτες περιοχές, χρησιμοποίησε μια παλιά οδοντόβουρτσα σε συνδυασμό με ένα μείγμα σαπουνιού και ζεστού νερού.

Εάν οι τρύπες που βγαίνει το αέριο είναι φραγμένες, χρησιμοποίησε ένα συνδετήρα για να τις ξεβουλώσεις. Άνοιξε τον συνδετήρα σε μια ευθεία γραμμή και σπρώξε τον μέσα από τις τρύπες. Η βρωμιά θα βγει από την άλλη πλευρά.

Πρόσεξε να μην καταστρέψεις το μέταλλο και άφησε το να στεγνώσει ανάποδα. Σίγουρα δε θέλεις αφρό στους σωλήνες σου.

Έχεις ηλεκτρική κουζίνα; Τότε, χρησιμοποίησε την συμβουλή στην επόμενη σελίδα!

Βήμα 2: Πώς να καθαρίσεις ηλεκτρικές εστίες με αντιστάσεις

Αυτά χρειάζεσαι για να καθαρίσεις τις ηλεκτρικές εστίες με αντιστάσεις:
1. Απορρυπαντικό
2. Σόδα ψησίματος
3. Σφουγγάρι καθαρισμού που δε χαράζει
4. Πανί από μικροΐνες
5. Πανιά καθαρισμού
Εάν τα ηλεκτρικά πηνία και τα μεταλλικά μέρη είναι γεμάτα βρωμιά που κολλάει, άναψε τα «μάτια» για λίγα λεπτά για να καούν τα υπολείμματα. Αφού κρυώσουν, πλύνε τα σκεύη που είναι για τα λίπη με ζεστό σαπουνόνερο και κάλυψε τα εντελώς με ένα μείγμα από 2 μέρη μαγειρικής σόδας και 1 μέρος νερού και άφησε τα να σταθούν για 15 λεπτά.
Όσο μουλιάζουν τα σκεύη που είναι για τα λίπη, σκούπισε τις αντιστάσεις με ένα υγρό πανί για να αφαιρέσεις λεκέδες και υπολείμματα. Τρίψε τις θήκες συλλογής υγρών και ξέπλυνε το μείγμα της διττανθρακικής μαγειρικής σόδας. Χρησιμοποίησε φρέσκο σαπουνόνερο για πλύσιμο και ξέπλυμα και μετά στέγνωσε. Τώρα μπορείς απλά να τα γυαλίσεις με ένα πανί μικροϊνών μέχρι να λάμψουν εντελώς και πάλι.

Τώρα, στο τελευταίο στοιχείο: την εστία σου.

- Advertisement -

advertisement